Årets Kvinne 2015

Haugesund og omegn Zonta-klubb hadde en vellykket markering av Den internasjonale kvinnedagen og Zonta Rosedag.

Arrangementet fant sted i «Haugesundaren» i sentrum av Haugesund. Etter en generell informasjon om ZI og vår egen klubb, viste vi videoen som  ble laget av UNWomen i forbindelse med Kvinnedagen i 2013, med sangen «One Woman».

Det var appell ved stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal og vakker sang ved Lene Rudbæk Romseland. Lege Martin Thormodsen informerte fra vårt prosjekt i Rotifunk, Sierra Leone, det var kulturelt in
nslag av kvinner fra Kurdistan og humoristisk innslag av artist Irene Halseid, hyggemusikk og utlodning av mange fine gevinster, gitt både av medlemmene og av diverse firmaer.  Alle medlemmene hadde med seg kaker, det var utrolig mye flott og velsmakende, og det var en veldig god stemning.
Vi kåret og vår «Årets kvinne», det ble sangerinnen og multikunstneren Lene Rudbæk Romseland for hennes store engasjement i og bidrag til at det kulturelle tilbud på Haugalandet har blitt styrket.

En ekstra spiss på arrangementet satt strikkegruppen til Internasjonal kvinneforening da de overleverte en mengde strikkede tepper og luer til Martin Thormodsen, som han kunne ta med seg til Rotifunk. Han visste ikke noe på forhånd og blei veldig glad og rørt.